Nieuws

U wilt iets doen aan uw pensioen, maar waar begint u?

Veel mensen weten wel dat het goed is om geregeld hun pensioen te checken. Maar ze doen het niet. Vaak is niet bekend waar ze moeten beginnen. Daarom is er een nieuwe online tool: de Pensioenstarter.

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) heeft de Pensioenstarter ontwikkeld om die eerste stap makkelijker te maken.

Wat doet de Pensioenstarter?

In de Pensioenstarter vult u enkele simpele gegevens in, zoals: uw leeftijd en woon- en werksituatie. Daarna geeft de Pensioenstarter de belangrijkste actiepunten aan voor uw situatie. Zo weet u wat voor u op dit moment slim is om te doen.

Voor werknemers tot 45 jaar

De Pensioenstarter is gemaakt voor personen die nog iets aan hun pensioenopbouw kunnen doen. Het Nibud hoopt vooral personen onder de 45 jaar te stimuleren om in actie te komen. Voor deze groep is pensioen vaak nog ver weg, terwijl zij de beste mogelijkheden hebben om nog iets te doen aan hun pensioen als dat nodig is.

Nieuwsgierig?

Ga rechtstreeks naar de Pensioenstarter.

Bekijk ook de online tools van ons fonds

Als u inlogt op de beveiligde omgeving van onze website vindt u online actuele informatie over uw pensioen bij ons fonds. U ziet hoeveel pensioen er voor u is en u kunt rechtstreeks wijzigingen doorgeven aan ons fonds.

Bron: Nibud