Nieuws

Update: maatregelen voor de betaling van uw pensioenpremie

In ons bericht van 27 maart over de maatregelen in verband met het coronavirus, gaven we aan dat een aantal zaken nog onduidelijk was. Nu weten we meer. Daarom geven we u hierbij een nieuwe update.

NOW-maatregel van de overheid

Met de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) probeert de overheid te voorkomen dat werknemers hun baan en inkomen kwijtraken door de coronacrisis. Vanaf 6 april kunt u hiervoor een aanvraag indienen bij het UWV. De NOW-maatregel biedt werkgevers voor maximaal 90% een tegemoetkomen in de loonkosten. Onderdeel van de NOW-maatregel is een compensatie van de overheid voor de betaling van het werkgevers- en werknemersdeel van de pensioenpremie. U vindt meer informatie op de website van het UWV.

Maand uitstel voor de betaling van uw pensioenpremie

Kunt u tijdelijk minder of geen pensioenpremie betalen? Dan kunt u 1 maand uitstel van betaling aanvragen. Dit kan alleen als u ook gebruik maakt van de NOW-regeling van de overheid. Stuur een kopie van uw aanvraag van de NOW mee met uw e-mail. Ook voor de betaling van de eindafrekening 2019 kunt u 1 maand uitstel vragen. Na deze maand uitstel, gelden weer de reguliere incassomaatregelen. 

Acute problemen?

Werkgevers die acute problemen hebben bij het nakomen van financiële verplichtingen, kunnen een betalingsregeling aanvragen. Stuur ons dan een bericht via het contactformulier in de werkgeversportal. Kies in het formulier bij Categorie voor Facturering en als onderwerp Betalingsregeling.

Vragen?

Op deze website vindt u veelgestelde vragen en antwoorden. Hebt u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.