Nieuws

Wat betekent het coronavirus voor uw pensioen?

Het coronavirus en de effecten daarvan zorgen voor onrust en onzekerheid. Misschien hebt u daarom vragen over uw pensioen bij ons fonds. We zetten een paar zaken voor u op een rij.

Werknemers: de opbouw van uw pensioen gaat door

U vraagt zich misschien af of de opbouw van uw pensioen door de coronacrisis in gevaar komt. Dat is niet zo. De opbouw van uw pensioen gaat gewoon door. Ook als uw werkgever een omzetverlies heeft van meer dan 20% en steun bij de overheid heeft aangevraagd (NOW). Onderdeel van de maatregelen van de overheid is ook doorbetaling van de pensioenpremie. Dat geldt voor het werkgevers- en werknemersdeel van de premie.

Gepensioneerden: de betaling van uw pensioen gaat door

Onze uitvoerder AZL keert de pensioenen gewoon op tijd uit. Dat is op de 23e van elke maand. Valt de 23e in het weekend of op een feestdag, dan is de betaling op de vrijdag ervoor.

Overlijdt u? Er is pensioen voor uw partner

U hebt in de media misschien berichten gehoord dat sommige pensioenfondsen geen pensioen uitkeren als een deelnemer overlijdt door het coronavirus. Bij ons fonds is dat niet het geval. Mocht u onverhoopt overlijden, dan is er gewoon pensioen voor uw partner.

Onze dekkingsgraad daalt

Wel is het zo dat de economische effecten van de coronacrisis gevolgen hebben voor onze financiële positie. Onze dekkingsgraad is de laatste maanden gedaald. De kans dat we de pensioenen moeten verlagen neemt hierdoor toe. Of we de pensioenen moeten verlagen, hangt af van onze dekkingsgraad op 31 december 2020. We houden u natuurlijk op de hoogte.

Contact

Het u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Onze klantenservice helpt u graag.