Nieuws

Pensioengerechtigde in het verantwoordingsorgaan: stelt u zich kandidaat?

Per 1 maart 2021 ontstaat er een vacature in het verantwoordingsorgaan (VO) van BPFV. Als pensioengerechtigde kunt zich kandidaat stellen voor deze functie.

 

Wat doet het verantwoordingsorgaan?

Het verantwoordingsorgaan bestaat uit zes leden. Zij vertegenwoordigen alle betrokkenen van BPFV: werkgevers, deelnemers en pensioengerechtigden. Het verantwoordingsorgaan volgt het bestuur kritisch en geeft daarbij gevraagd en ongevraagd advies. Het verantwoordingsorgaan heeft de volgende taken en bevoegdheden:

  • Het bestuur legt verantwoording af aan het verantwoordingsorgaan.
  • Het verantwoordingsorgaan oordeelt onder meer over het gevoerde beleid en de beleidskeuzes van de toekomst.
  • Het bestuur informeert het verantwoordingsorgaan over belangrijke ontwikkelingen.
  • Het verantwoordingsorgaan heeft adviesrecht, bijvoorbeeld over de invulling van de raad van toezicht, het beloningsbeleid, het communicatiebeleid en bij een fusie.

Andere kandidaten

De afgelopen jaren vervulde Hans Beekhuis deze functie. Hij was ook secretaris van het verantwoordingsorgaan. Hans Beekhuis stelt zich herkiesbaar voor een volgende zittingstermijn. Pensioengerechtigden (18 jaar en ouder) mogen zich kandidaat stellen voor deze functie. Zij ontvangen hierover in de week van 18 januari ook een brief. Verder mogen ook werknemers- en werkgeversorganisaties kandidaten voordragen. Als er zich geen andere geschikte kandidaten melden, dan zal Hans Beekhuis worden herkozen.

Wilt u zich kandidaat stellen?

Voor deze functie is een functieprofiel opgesteld. Wilt u zich kandidaat stellen, stuur het kandidaatstellingsformulier met uw CV en motivatie dan naar het Bestuursbureau van BPFV, via BPFVlakglas-bestuursbureau@montaepartners.nl of Bestuursbureau BPFV, Verrijn Stuartlaan 1F, 2288 EK Rijswijk. Wij ontvangen uw kandidaatstelling graag uiterlijk zondag 14 februari 2021.

Hoe gaat het verder?

De verkiezingscommissie bekijkt of u aan het profiel voldoet. Als dat zo is, komt u op de kandidatenlijst te staan. Zodra de kandidatenlijst definitief is, hoort u of u op de lijst staat. De kans bestaat dat de verkiezingscommissie u uitnodigt voor een gesprek. In verband met de coronamaatregelen zal dat gesprek digitaal plaatsvinden en wel op woensdag 17 februari 2021.

Als er naast Hans Beekhuis andere geschikte kandidaten zijn, organiseert het fonds een verkiezing. Pensioengerechtigden kunnen dan hun stem uitbrengen. De verkiezingsperiode loopt van 27 februari t/m 19 maart 2021.

Hebt u vragen?

Voor meer informatie of met vragen over deze functie kunt u contact opnemen met het Bestuursbureau van BPFV. Het Bestuursbureau is bereikbaar via
BPFVlakglas-bestuursbureau@montaeparners.nl of 070 – 304 29 00.