Nieuws

Plan uw pensioen met de Pensioenplanner

Weet u al wanneer u met pensioen wilt gaan? Of denkt u daar nog niet over na, omdat uw pensioen nog ver weg is? Of het nog lang duurt of niet, het is goed om alvast na te denken over het moment dat u met pensioen wilt gaan.

Als u inlogt op de website Mijn Pensioencijfers, ziet u een pagina met uw persoonlijke pensioeninformatie. U ziet in Mijn Pensioencijfers onder andere hoeveel pensioen u hebt opgebouwd en op welk pensioen u straks ongeveer kunt rekenen. Maar het moment dat u met pensioen gaat kunt u zelf bepalen.

Wilt u bijvoorbeeld eerder met pensioen, of juist later? Of tot uw pensioen in deeltijd werken? Als u voor een van die mogelijkheden kiest, heeft dat gevolgen voor de hoogte van uw pensioen. Om te ontdekken wat de gevolgen zijn, kunt u de Pensioenplanner gebruiken. De Pensioenplanner vindt u op uw pagina op Mijn Pensioencijfers. U logt in met uw DigiD. 

Maak zoveel plannen als u wilt

De naam zegt het eigenlijk al: met de Pensioenplanner maakt u uw pensioen op maat, volgens uw plan. U kunt verschillende pensioenplannen (scenario’s) laten doorrekenen. De cijfers die u dan ziet zijn de actuele cijfers, die voor u gelden. Wilt u op uw 65ste met pensioen? U ziet in de Pensioenplanner gelijk hoeveel pensioen u dan per maand van ons fonds krijgt.

Vindt u dat niet genoeg? De Pensioenplanner laat u zien hoeveel u krijgt als u toch nog een jaartje langer doorwerkt. Want hoe langer u doorwerkt, hoe hoger uw maandelijks pensioen. Ook dan gaat uw eigen pensioen omhoog. Probeer de Pensioenplanner gewoon eens uit. U kunt zoveel plannen maken als u wilt. Het kost niets, en u zit nergens aan vast!

Cijfers zijn actueel, ook voor voormalig PHJ’ers

De Pensioenplanner is alleen bedoeld voor (oud-)deelnemers van ons fonds die nog niet met pensioen zijn. Deelnemers die al voor 1 april pensioen opbouwden bij BPFV kunnen al langer rekenen met de Pensioenplanner. Sinds 1 april is PHJ aangesloten bij ons fonds. Omdat de gegevens van voormalig PHJ’ers nog verwerkt moesten worden, konden deze deelnemers nog niet rekenen met de Pensioenplanner. Maar vanaf nu kunnen ook voormalig PHJ’ers rekenen met de Pensioenplanner van BPFV.