Nieuws

De pensioenadministratie verhuist opnieuw

Zoals u weet is de pensioenadministratie van ons fonds per 1 januari 2019 onder gebracht bij AZL Amsterdam. Het klinkt misschien vreemd, maar toch is het zo: de pensioenadministratie verhuist dit najaar terug naar AZL in Heerlen.

Waarom verhuist de administratie opnieuw?

De dienstverlening van AZL Amsterdam werkt via een ander IT-systeem dan AZL in Heerlen. AZL heeft het afgelopen jaar zorgvuldig gekeken naar de IT-strategie en besloten om met één IT-platform verder te gaan. Dat is het systeem van AZL Heerlen. Hierdoor is ons fonds uiteraard voor een lastige keuze gesteld; doorgaan op een systeem dat zal worden uitgefaseerd, of teruggaan naar het alternatief waarin door AZL wel zal worden geïnvesteerd.

Het bestuur van BPFV heeft in overleg met AZL ervoor gekozen om de pensioenadministratie terug te brengen naar AZL in Heerlen. De samenwerking met andere pensioenfondsen en de kwaliteit van de dienstverlening zijn daarbij gewaarborgd. Omdat AZL zich heel goed realiseert dat ons fonds door de keuze van AZL in een lastige uitvoeringssituatie is beland, heeft AZL de dienstverlening tegen een extra prijsreductie aangeboden. Onze jaarlijkse kosten per deelnemer zullen daardoor fors dalen.

Had deze ontwikkeling niet voorzien kunnen worden?

U zult begrijpen dat wij op 1 januari 2019 niet konden voorzien dat dit zou gebeuren. Ook AZL wist dat toen nog niet. Wij vinden het bijzonder spijtig dat u nu ongemak moet ondervinden van deze situatie.

Hoe gaat het nu verder?

De komende maanden wordt achter de schermen de administratie teruggebracht naar AZL in Heerlen. Het was de bedoeling dat in september een nieuw werkgeversportaal en deelnemersportaal beschikbaar zou zijn. Dat is niet meer het geval. Zodra de administratie in Heerlen weer in bedrijf is, zijn de voor u vertrouwde portalen weer beschikbaar. Naar verwachting is dat aan het eind van dit jaar.

Wanneer hoort u meer?

Werkgevers hebben recent een persoonlijke brief ontvangen over wat dit betekent voor de pensioenadministratie. Onze actieve deelnemers en pensioengerechtigden worden dit najaar ook persoonlijk geïnformeerd over wat dit precies voor hen betekent.

Op deze website vindt u veelgestelde vragen. Houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws.