Nieuwe regels voor pensioen in Nederland

Er komen nieuwe regels voor uw pensioen. Niet alleen bij ons fonds, maar in heel Nederland. Dat is het nieuwe pensioenstelsel. Op deze pagina leest u hier meer over. Nog niet alles is bekend. Maar we vertellen u graag wat we wel al weten.

Bekijk de tijdlijn

In 2019 werd het pensioenakkoord gesloten, de basis voor het nieuwe pensioenstelsel. Het pensioenakkoord is in 2020 verder uitgewerkt in een wetsvoorstel. Na ruim drie jaar is op 22 december 2022 het wetsvoorstel Wet toekomst pensioenen in de Tweede Kamer aangenomen. Op 30 mei 2023 stemde ook de Eerste Kamer in met de nieuwe wet. De Wet toekomst pensioenen gaat in op 1 juli 2023. Pensioenfondsen krijgen tot 1 januari 2028 de tijd om hun pensioenregeling aan te passen en over te stappen op het nieuwe pensioenstelsel.  

In de tijdlijn hieronder zie je wat er al is gebeurd, waar we nu staan en wat er nog moet gebeuren.

Landelijke website: onsnieuwepensioen.nl

De overheid maakte samen met vakbonden, werkgeversorganisaties en pensioenuitvoerders een speciale website over het nieuwe pensioenstelsel: onsnieuwepensioen.nl. Op deze website vindt u meer informatie over het nieuwe pensioenstelsel. Waarom het nodig is en wat er nog moet gebeuren.

Tip! Bekijk ook de filmpjes van onsnieuwepensioen.nl:

Wat is pensioen?

Waarom nieuwe regels?

Wat blijft en wat verandert er?

Vragen?

Neem contact met ons op via wtp@bpfv.nl. Wij helpen u graag.