Nieuws

Pensioenreglement gewijzigd per 1 juli 2017

Per 1 juli 2017 is het pensioenreglement van BPFV op enkele punten veranderd. Dit zijn de wijzigingen:

  • Geen inhaaltoeslagen
    Ieder jaar besluit het bestuur of de pensioenen kunnen worden verhoogd. Dat kan alleen als de financiële situatie van het fonds goed genoeg is. Het bestuur kan niet terugkomen op een besluit uit het verleden. Ook niet als de financiële situatie van het fonds later wel goed genoeg is. (artikel 20)

  • Vrijwillige voortzetting mogelijk na deelname van twee jaar
    Bij einde deelname aan de regeling is onder bepaalde voorwaarden vrijwillige voorzetting van de pensioenopbouw mogelijk. Eén van die voorwaarden is de periode van deelname aan de pensioenregeling van BPFV. Voorheen was dat drie jaar. Nu is dat twee jaar. (artikel 21.2)

  • Eerder met pensioen alleen gevolgen voor ouderdomspensioen
    Als u eerder met pensioen gaat, krijgt u minder ouderdomspensioen. U bouwt immers minder lang pensioen op. Voorheen bleek niet duidelijk uit het reglement dat eerder met pensioen gaan geen gevolgen heeft voor het te bereiken partnerpensioen. Dit is nu verduidelijkt. (artikel 22.1)

  • Herstel van een verlaging is niet mogelijk
    Als de financiële situatie niet goed is, kan het fonds besluiten om de pensioenen te verlagen. Als het fonds dit besluit, kan het hier later niet meer op terugkomen. Ook niet als de financiële situatie van het fonds later wel goed genoeg is. (artikel 28.6)

  • Aanspraken voorwaardelijke pensioenregelingen omgezet naar onvoorwaardelijk pensioen
    Voorwaardelijke aanspraken uit de Pensioenaanvullingsregeling en Overgangsregeling VUT zijn per 1 mei 2017 omgezet naar onvoorwaardelijke aanspraken. Werkgevers- en werknemersorganisaties hebben hiertoe eerder dit jaar besloten. Deelnemers voor wie dit geldt, worden hierover op een later moment geïnformeerd. (artikel 34.12)

Meer informatie?

De nieuwe versie van het pensioenreglement vindt u hier. In de Nieuwsflits van januari 2018 kunt u meer informatie lezen over de wijzigingen. Hebt u nog vragen? Neem dan contact met ons op.