Nieuws

Drie scenario’s voor uw pensioen nog niet zichtbaar

Misschien hebt u gehoord dat pensioenfondsen u op een nieuwe manier informeren over de toekomstige waarde van uw pensioen. Pensioenfondsen moeten via mijnpensioenoverzicht.nl uw pensioen gaan tonen in drie scenario’s. Naast het pensioen dat u naar verwachting krijgt, laten de scenario’s ook zien wat uw pensioen kan worden als het economisch meezit of als het economisch tegenzit. In verband met onze verhuizing zijn uw scenario’s op dit moment nog niet zichtbaar. Vanaf 1 januari 2020 kunt u ze wel zien.

Scenario’s op mijnpensioenoverzicht.nl

De drie scenario’s zijn voor deelnemers sinds oktober 2019 zichtbaar op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Zij zien een inschatting van hun totale pensioen: pensioen dat ze bij pensioenfondsen en/of verzekeraars hebben opgebouwd en de AOW.
De scenario’s worden alleen getoond als alle pensioenuitvoerders de gegevens hebben aangeleverd. In verband met de verhuizing van de pensioenadministratie naar AZL in Heerlen, hebben wij deze gegevens nog niet kunnen aanleveren. Daarom ziet u uw scenario’s nog niet.

Uw scenario’s: vanaf 1 januari 2020

Vanaf 1 januari 2020 is de inschatting van uw pensioen in drie scenario’s voor u zichtbaar op www.mijnpensioenoverzicht.nl. U leest er dan ook meer over op deze website.