Nieuws

Maak 5 minuten tijd voor uw pensioen

Voorkom verrassingen en kijk af en toe hoe uw pensioen ervoor staat. Doe dat bijvoorbeeld één keer per jaar. Nu is een logisch moment. Want vorige week hebt u uw jaarlijks pensioenoverzicht ontvangen.

Op uw pensioenoverzicht staat het pensioen dat u bij BPFV hebt opgebouwd. U ziet ook hoeveel pensioen er voor u is als u tot uw 67e pensioen blijft opbouwen bij ons fonds. Dit bedrag is een inschatting.

Het ontvangen van uw pensioenoverzicht is een logisch moment om uw pensioen te bekijken.

Kijk in ieder geval naar:

  • Uw gegevens. Zijn deze correct? Is uw partner bij ons bekend? Zo niet, meld uw partner bij ons aan.
  • Uw pensioen. Hoeveel pensioen hebt u opgebouwd op 31 december 2020? Hoeveel pensioen krijgt u als u pensioen bij ons fonds blijft opbouwen tot uw 67e?
  • Pensioen voor nabestaanden. Hoeveel pensioen krijgt uw partner als u overlijdt? Hoeveel pensioen krijgen uw kinderen (tot 21 of 27 jaar) als u overlijdt?

Inschatting van uw pensioen

De hoogte van uw pensioen op 67 jaar staat niet vast. Het is een inschatting. U ziet ook wat er met uw pensioen kan gebeuren als het pensioenfonds te maken krijgt met flinke mee- of tegenvallers. Het valt u misschien op dat deze bedragen lager zijn dan vorig jaar. Dat komt omdat de inschatting is berekend met een lagere rente. Dat heeft De Nederlandsche Bank bepaald. Hoe jonger u bent, des te groter het effect hiervan is.

Hebt u vragen over uw pensioenoverzicht?

Lees de veelgestelde vragen op deze website. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.